söndag 12 januari 2020

Waiheke Island

I fredags bestämde sig jag och några av mina nya kompisar oss för att besöka Waiheke Island, en ö precis utanför Auckland. Så igår (lördag) möttes vi upp kl 9.00 på tågstationen i Auckland och begav oss till färjan. Färjan kostade tur och retur 42 NZ dollar vilket är nästan 300 kr och den tog cirka 40 minuter att åka. När vi kom fram till ön var vädret helt strålande, solen sken och det var dessutom strax över 20 grader.

Vi bestämde vi oss för att bara promenera runt lite och hamnade efter ett tag vid en väldigt lång och vacker strand, där vi dessutom var nästan helt ensamma. När vi väl stötte på några andra passade vi dock på att fråga ifall de kunde ta en bild på oss vilket de såklart kunde. Och vilken fin bild det blev! Det är verkligen så kul att jag redan hittat ett fantastiskt kompisgäng med andra elever från EF, och det är också en sådan bra möjlighet att få utveckla sin engelska ännu mer genom att prata engelska med sina kompisar när man är ute och reser på helgerna också.

Efter lite bad i det inte så varma vattnet rörde vi oss vidare på ön. Vi promenerade genom staden lite men bestämde oss sedan för att ta oss högre upp på ön för att se den vackra utsikten. Det var ganska jobbigt att i sådan värme och sol gå upp för backen men när vi tillslut var framme var det helt värt det för utsikten var fantastisk! Förutom att man såg mycket av ön så kunde man även se över till Auckland på andra sidan vattnet. Även här passade vi såklart på att ta en gruppbild hela gänget.

Efter en dag med mycket sol och mycket skoj (och lite solbränna) var det dock dags att åka tillbaka till Auckland. Ön var otroligt vacker så jag rekommenderar verkligen andra att åka dit också om de ändå befinner sig i Auckland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar